Piept de pui cu ciuperci

de oanapl in Pui, 29 Sep 2012 | 122534 vizualizari

 

Va prezint o reteta delicioasa, usor de preparat si care cu siguranta va fi pe gustul intregii familii!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 300 g ciuperci
  • 300 g smantana
  • 200 g costita afumata
  • 50 g unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 catei de usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 200 ml de vin alb
  • sare
  • piper negru
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci:

Se curata, se spala si se taie carnea de pui in bucati mici. Bucatile de pui se rumenesc in unt, se scot si se pun deoparte, iar in untul ramas se caleste ceapa taiata marunt. Cand a devenit sticloasa se stinge cu supa de legume, se pune puiul, se adauga usturoiul tocat fin, piper, cimbru si se sareaza dupa gust. Se acopera si se lasa la fiert 20 de minute. Se adauga smantana si se mai lasa timp de 3 minute.
Separat se inabuseste in unt costita taiata felii. Se adauga vinul si se fierbe pana cand costita s-a fragezit. Ciupercile se pun la fiert timp de 15 minute, in apa cu putina sare.
Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei, se asaza in straturi alternative feliile de costita si bucatile de pui. Peste ultimul strat se pun ciupercile, se adauga smantana ramasa de la pui.

Din zeama in care a fiert costita se pregateste un sos. Se amesteca zeama de la costite cu trei galbenusuri batute si se toarna peste ciuperci.
Se da la cuptor pentru 30 minute, pana se leaga bine sosul. Se serveste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Rahela Velicu 1

09.01.2017, 23:54

LizMadsen 1

15.01.2020, 10:59

Care zeama de legume si de cand se lasa 15 minute ciupercile, se pun in apa rece si se lasa 15 min de cand fierb ?

oanapl 1

16.01.2020, 16:15

Daca aveti supa de legume pastrata, o folositi pentru a "stinge" ceapa. Daca nu, puteti folosi si apa.
Ciupercile se pun in apa rece si se fierb 15 minute din momentul in care incep sa clocoteasca. Spor la pregatit!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui umplute cu ciuperci